Nevidljivi slušni aparati

Sve što morate znati o nevidljivim (kanalnim) slušnim aparatima

Nevidljivi slušni aparati (bubice) su tip aparata koji su dizajnirani tako da budu diskretni i manje vidljivi kada su postavljeni unutar uha ili u kanalu uha. Ovi aparati se oblikuju po meri, a postali su popularni među osobama koje moraju nositi slušne aparate, ali ne žele da njihova upotreba bude vidljiva.
Oni rade na principu hvatanja zvučnih talasa i njihovog usmeravanja u ušni kanal. Unutrašnji deo aparata potom pojačava te zvukove kako bi se poboljšao kvalitet slušanja.

Svaka osoba ima specifične potrebe, s toga postoje različiti tipovi nevidljivih aparata:

Tipovi kanalnih aparata

Nevidljivi slušni aparat koji se nalazi potpuno u ušnom kanalu.

Kompletno u kanalu (CIC)

Ovi slušni aparati se stavljaju potpuno unutar kanala uha, što ih čini vrlo neupadljivim.

Nevidljivi slušni aparat koji se nalazi u slušnom kanalu

U kanalu
(ITC)

Ovi aparati se postavljaju u kanal uha, ali se ipak mogu malo videti iz spoljašnje čaure uha.

Slušni aparat koji se nalazi u ušnoj čašici.

U ušnoj čašici
(ITE)

Ovi aparati se postavljaju unutar spoljašnje čaure uha i mogu biti veći od CIC ili ITC aparata.

Prednosti i mane

Komarativna tabela koja poredi nevidljive sa tradicionalnim slušnim aparatia.

Da li su nevidljivi aparati pravi izbor za Vas?

Odlučivanje da li su nevidljivi slušni aparati pravi izbor za vas zahteva pažljivo razmatranje niza faktora. Evo nekoliko ključnih tačaka koje treba uzeti u obzir:

Vrsta i stepen gubitka sluha:
Nevidljivi slušni aparati možda nisu pogodni za sve tipove i nivoe gubitka sluha. Na primer, oni nisu najbolji izbor za osobe s vrlo teškim gubitkom sluha.
Veličina i oblik ušnog kanala Vaš ušni kanal mora biti dovoljno velik da bi mogao da primi nevidljivi slušni aparat. Takođe, određene anomalije u anatomiji uha mogu ograničiti Vašu sposobnost korištenja ovih aparata.obe s vrlo teškim gubitkom sluha.

Rukovanje aparatom:
Zbog male veličine, nevidljivi aparati mogu biti teži za rukovanje, postavljanje i izvlačenje, posebno za osobe koje imaju probleme sa motorikom ili artritisom

Održavanje:
Budući da su postavljeni duboko u ušnom kanalu, nevidljivi aparati su skloniji nakupljanju cerumena (ušnog voska) i češće se moraju čistiti.

Estetske preference:
Ako je Vaša glavna zabrinutost estetika i želite slušni aparat koji je teško primetiti, nevidljivi aparati su definitivno odličan izobor.

Cena:
Nevidljivi slušni aparati su obično skuplji od ostalih modela, zbog benefita koje pružaju. U Srbiji se cene za kanalne aparate kreću od oko 500e pa na gore u zavisnosti od oštećenja. Svakako bi oko i oko cene trebalo da se prvo konsultujete sa stručnjakom.

Baterija:
Nevidljivi aparati imaju manje baterije koje se moraju češće menjati, tako da ako Vam rednovno odrđavanje nije problem, baterije trebalo da predstavljaju problem pri kupovini.

Tehnološke potrebe:
Ako želite slušni aparat s nizom naprednih funkcija (kao što su Bluetooth povezivanje, višekanalna obrada zvuka itd.), nevidljivi modeli možda neće imati sve što tražite zbog svoje veličine, zato se pre kupovine detaljno raspitajte kod prodavca.

Najbolji način da utvrdite da li su nevidljivi slušni aparati pravi izbor za vas je da se konsultujete s kvalifikovanim akustičarom tj. specijalistom za slušne aparate. Oni će proceniti vaš gubitak sluha, razumeti vaše potrebe, mogućnosti i želje i preporučiti najprikladniji aparat za vas. ECHO Vam pri tome može pomoći i uputiti na pravo mesto.

Benefiti koje pružamo:

✔️ Besplatna provera sluha
✔️ Besplatna proba slušnih aparata
✔️ Najkvalitetnije aparate po najpovoljnijim cenama
✔️ Kupovina aparata uz RFZO nalog
✔️ Izvrsni uslovi plaćanja – 36 mesečnih rata – 3 godine
✔️ Garancija – 2 godine
✔️ Besplatan servis aparata – 2 godine
✔️ Besplatno podešavanje aparata

Nevidljivi slušni aparat u poređenu sa veličnom ruke

Često postavljena pitanja

Ovi aparati hvataju zvuk iz okoline, pojačavaju ga i usmeravaju direktno u ušni kanal. Unutrašnji deo aparata tada pojačava ove zvukove, omogućavajući korisnicima da jasnije i bolje čuju.

Da, mnogi modeli imaju napredne funkcije kao što je mogućnost povezivanja sa pametnim telefonima.

Da, kako tehnologija nastavlja da napreduje, očekuje se da će se izazovi smanjiti i da će se aparati još više prilagođavati individualnim slušnim profilima korisnika.

S obzirom da su prilagođeni ušnom kanalu pojedinca, većina korisnika ih smatra veoma udobnim za nošenje.

Trajanje baterije zavisi od modela i načina korišćenja. Naš tim može pružiti specifične informacije o trajanju baterije za odabrani model.

Možete nas naći u skoro svim gradovima.