Slušni aparati
preko socijalnog

Šta je RFZO nalog?

RFZO označava Republički fond za zdravstveno osiguranje u Srbiji. RFZO nalog je dokument koji omogućava pacijentima da dobiju medicinska pomagala, uključujući i slušne aparate, pod određenim uslovima i na teret zdravstvenog osiguranja. Imajte u vidu da je jedan od bitnijih uslova stepen oštećenje sluha.

Pravo na slušni aparat uz subvenciju imaju osiguranici RFZO po uslovima propisanim Pravilnikom za nabavku medicinskih pomagala.

Kako do RFZO naloga i besplatnih slušnih aparata u 6 koraka?

Da biste preko RFZO-a dobili besplatne slušne aparate, trebalo bi da uradite sledeće:

  1. Test sluha: Zakažite besplatno testiranje sluha kako biste bili sigurni da li i koliki problem sa sluhom imate. Test sluha možete zakazati klikom ovde.
  2. Poseta izabanom lekaru: Posetite izabranog lekara kako bi Vam dao uput za ORL specijalistu.
  3. Odlazak kod ORL specijaliste: Lekar će obaviti audiometrijski pregled sluha, ukoliko se utvrdi da Vm je potreban slušni aparat, lekar će Vam izdati recept
  4. Zakazivanje termina za probu i izdavanje aparata: Nakon što Vam ORL lekar izda recept, potrebno je zakazatati termin i dobiti potvrdu za probu slušnih aparata. Svoj termin možete zakazati klikom ovde.
  5. Javljanje u RFZO filijali: Sa komlpetnom dobijenom dokumentacijom javljate se doktorskoj komisiji u nadležnoj filijali
  6. Nabavka slušnog aparata: Sa overenim nalogom se vraćate na mesto gde ste probali slušni aparat radi izdavanja istog gde troškove pokriva fond za zdravstveno osiguranje.

Treba napomenuti da, iako socijalno pokriva samo osnovne modele slušnih aparata. Ako želite neki savremeniji modeli ili dodatne funkcije, oni Vam mogu biti dostupni uz određenu doplatu.

Čovek koji je otišao kod doktora na pregled

Kako Vam ECHO dodatno može pomoći?

ECHO Vam značajno može olakšati pri organizaciji slušnog testa i termina za probu aparata. Takođe ukoliko se odlučite za doplatu aparata ili eventualno kupovinu bez RFZO naloga, obezbedićemo Vam najbolje cene i uslove plaćanja na tržištu – moguće plaćanje na čak 48 mesečnih rata bez kamate, imaćete gananciju i besplatno servisiranje u trajanju od 2 godine.

Uz to ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja i nedoumice ECHO tim će Vam u svakom trenutku izaći u susret i nesebično pomoći.

Često postavljena pitanja

To znači da osobe koje su osigurane kroz sistem socijalnog osiguranja mogu dobiti slušne aparate uz subvenciju ili potpuno besplatno, u zavisnosti od uslova osiguranja.

Pravo na slušne aparate preko socijalnog osiguranja obično imaju osobe koje ispunjavaju određene kriterijume vezane za stepen oštećenja sluha i ekonomske uslove.

Možete se konsultovati sa našim stručnjacima koji će vas uputiti na odgovarajuće korake i dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje ovog prava.

Rokovi mogu varirati u zavisnosti od propisa socijalnog osiguranja. Preporučujemo da se što pre informišete i podnesete potrebnu dokumentaciju.

Postoji nekoliko uzročnika oštećenja sluha. Oni glavni su izloženost preteranoj buci, infekcije, genetika, urođeni nedostaci, infekcije glave i uha, starenje, negativna posledica konzumiranja droge ili terapije protiv kancera.

Zakažite besplatan
test sluha i aparata

Možete nas naći u skoro svim gradovima.