Slušni aparati preko socijalnog – Kako ih dobiti?

Ponovo se pojavljuju pitanja o čuvenim slušnim aparatima preko socijalnog, dakle u ovom članku ćemo sve detaljno objasniti, tako da obratite pažnju

Gubitak sluha je stanje sa kojim se suočava sve veći broj ljudi, štaviše svaka 7 osoba ima gubitak sluha.

Njegove posledice mogu biti duboko razarajuće, od otežane komunikacije i socijalne izolacije, do povećanog rizika od depresije i demencije, itd.

Srećom, postoje načini kako da se ovaj problem ublaži, a jedan od najefikasnijih je upotreba slušnih aparata, kao što ste već pretpostavili.

U ovom tekstu, objasnićemo proces nabavke slušnih aparata preko socijalnog osiguranja.

Slušni aparati – vaš prozor ka svetu zvukova

Možda vam naslov ovog poglavlja deluje smešan, ali tako je kako je.

Slušni aparati su sofisticirani uređaji koji mogu da povećaju kvalitet života osoba sa oštećenim sluhom.

Oni ne samo da pojačavaju zvuke, nego pomažu i u boljem razumevanju govora u bučnim okruženjima, što je često problem kod osoba sa oštećenjem sluha.

Kako do slušnih aparata preko socijalnog osiguranja?

Postupak za nabavku slušnih aparata preko socijalnog osiguranja u Srbiji je prilično jednostavan.

Prvo je neophodno otići kod otorinolaringologa, koji će utvrditi stepen oštećenja sluha. (Važno je napomenuti da vaše oštećenje sluha treba biti iznad 50% da biste imali pravo preko socijalnog.)

Otorinolaringolog će zatim izdati recept za slušni aparat, na osnovu kojeg pacijent može podneti zahtev za refundaciju troškova RFZO-u.

Nakon što RFZO odobri zahtev, pacijentu ostaje samo da ode do prodavca slušnih aparata, kod nas ili kod nekog drugog, i izabere svoj aparat.

Ovo je ukratko i najlakše objašnjeno.

Zaključak

Gubitak sluha je ozbiljan problem sa kojim se sve više ljudi suočava.

Međutim, slušni aparati mogu stvarno poboljšati kvalitet života osoba sa oštećenim sluhom. Ako se nađete u situaciji da vam je potreban slušni aparat, ne zaboravite da je moguće nabaviti ga preko socijalnog osiguranja.

Hvala vam na čitanju, ako budete imali dodatnih pitanja ili želite da ostavite komentar, ne ustručavajte se, vidimo se u nekom sledećem članku.

Detaljniji objašnjenje o dobijanju slušnih aparata preko socijalnog možete pogledati ovde, a za zakazivanje besplatnog pregleda sluha i slušnih aparata pritisni: ovde.