Polovni slušni aparati: Rizici i Prednosti

Da li kupiti polovni slušni aparat? Odlučite sami nakon ovog blog posta.

U današnje vreme, mnogi ljudi razmatraju opciju kupovine polovnih slušnih aparata kao ekonomičniju alternativu novima.

Međutim…

Kao i kod svake odluke o kupovini, postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir. U ovom blogu, razmotrićemo prednosti i rizike povezane sa kupovinom polovnih slušnih aparata.

Prednosti kupovine polovnih slušnih aparata

1) Cena: Najveća prednost polovnih slušnih aparata je njihova niža cena u poređenju s novim aparatima. Ako imate ograničen budžet, polovni aparati mogu biti okej, jer opet, bolje bilo koji aparat nego da nemate aparat.

2) Ekologija: Ako vam znači ovom što ćemo vam reći:

Kupovinom polovnih aparata doprinosite smanjenju otpada. Time što koristite već proizvedeni aparat, smanjujete potražnju za proizvodnjom novih, što može biti korisno za okolinu.

3) Isprobavanje: Ako ste novi korisnik slušnih aparata, možda ćete želeti da isprobate aparat pre nego što investirate u skuplji, novi model. Polovni aparati mogu pružiti priliku da testirate kako se osećate sa slušnim aparatom.

Svakako, imajte na umu da danas većina slušnih centara daje svoje aparate na probu nkekoliko nedelja pre nego što donesete odluku da li ćete ih kupiti.

Rizici povezani s kupovinom polovnih slušnih aparata

Radnja polovnih stvari, second hand

1) Pouzdanost: Polovni slušni aparati su već korišćeni, što može uticati na njihovu dugotrajnost i funkcionalnost. Možda će češće trebati popravku ili će im radni vek biti kraći.


2) Higijena:
Slušni aparati su lična oprema koja dolazi u kontakt sa ušnim voskom i kožom. Iako se mogu čistiti, uvek postoji rizik od prenosa bakterija ili gljivica.

3) Prilagođavanje: Svaki slušni aparat treba da bude prilagođen osobi koja ga koristi. Polovni aparati su već bili prilagođeni nekome drugome, što može otežati njihovo savršeno prilagođavanje vašim potrebama.

4) Tehnologija: Tehnologija se brzo razvija, pa stariji, polovni modeli možda neće imati najnovije funkcije koje novi aparati nude.

5) Garancija: Mnogi polovni aparati ne dolaze s garancijom, što znači da ćete možda morati sami da platite sve popravke ili zamene.

Zaključak

Kupovina polovnih slušnih aparata može biti ekonomična opcija za mnoge, ali je važno biti svestan potencijalnih rizika i definitivno nije naša preporuka.


Ako odlučite da idete ovim putem, preporučujemo da aparat kupite od pouzdanog prodavca, da ga temeljno pregledate pre kupovine i konsultujete se sa akusičarom ili kako biste osigurali da je aparat prilagođen vašim potrebama.

Besplatnu proveru sluha i probu slušnih aparata možete zakazati klikom: ovde

Zakažite besplatan
test sluha i aparata

Možete nas naći u skoro svim gradovima.