4 Suplementa sa Božanski sluh

Priroda je oduvek bila izvor lekovitih supstanci koje mogu pružiti olakšanje i podršku našem zdravlju.

Kada je reč o lečenju sluha, postoje određene biljke i suplementi koji se ističu svojim potencijalom da podrže zdravlje ušiju i sluha

U današnjem blog postu, istražujemo moć prirode u lečenju sluha i otkrivamo neke zanimljive biljke i suplemente koji mogu imati pozitivan uticaj na naše čulo sluha. Uzmite pauzu, udobno se smestite i krenimo u šetnju prirodnim putevima ka zdravijem sluhu!

Ginko biloba - čuvar memorije i sluha

Ginko balboa

Ginko biloba je jedna od najpoznatijih biljaka koje se koriste u tradicionalnoj medicini za poboljšanje memorije i cirkulacije, ali takođe može imati pozitivan uticaj i na zdravlje sluha.

Ova biljka može pomoći u poboljšanju protoka krvi u unutrašnjem uhu i podržati funkciju slušnih ćelija. Istraživanja su pokazala da dodatak ginka bilobe može biti koristan za ljude koji se bore sa gubitkom sluha ili tinitusom.

Žen-šen - energija za uši

Žen-šen je poznat po svojim adaptogenim svojstvima koja pomažu u povećanju energije i otpornosti tela.

Međutim, ova biljka takođe može imati pozitivan uticaj na zdravlje sluha. Smatra se da žen-šen poboljšava cirkulaciju i protok krvi u ušima, čime podržava njihovu optimalnu funkciju. Dodatak žen-šena može pružiti podršku osetljivim slušnim ćelijama i doprineti očuvanju sluha.

Omega-3 masne kiseline - hrana za zdrav sluh

Omega 3 masne kiseline

Omega-3 masne kiseline su esencijalne masti koje se često povezuju sa zdravljem srca i mozga, ali njihov uticaj na sluh takođe ne treba zanemariti.

Ove masne kiseline se mogu naći u ribljem ulju, orašastim plodovima i semenkama lana. Redovno unošenje omega-3 masnih kiselina može pomoći u smanjenju upala i oksidativnog stresa u ušima, čime se podržava zdravlje slušnih ćelija.

Cink - mineral za snažan sluh

Cink je mineral koji je ključan za brojne funkcije u organizmu, uključujući i zdravlje sluha. Nedostatak cinka može biti povezan sa gubitkom sluha i drugim slušnim problemima.

Stoga, unos namirnica bogatih cinkom poput ostriga, spanaća i semenki bundeve, ili uzimanje suplemenata cinka, može biti koristan za očuvanje zdravog sluha.

Zaključak

Priroda nas obasipa mnogim blagodatima, a lečenje sluha prirodnim biljkama i suplementima može biti jedan od načina da podržimo i očuvamo naše čulo sluha.

Biljke poput ginko bilobe i žen-šena, kao i suplementi kao što su omega-3 masne kiseline i cink, mogu pružiti podršku zdravlju ušiju i sluha.

Uvek je važno konsultovati se sa stručnjakom pre uzimanja bilo kakvih suplemenata i pridržavati se preporučenih doza. Pažljivo se povežite sa prirodom i istražite put ka zdravijem i snažnijem sluhu!

 

Budite slobodni da ostavite vaše mišljenje u komentaru na ovu temu, ili podelite sa nama vaše iskustvo. Vidimo se u nekom narednom blogu.

Zakažite besplatan
test sluha i aparata

Možete nas naći u skoro svim gradovima.