Kako Pravilno Postaviti Slušne Aparate

Dobrodošli u još jedan blog, ovog puta ćemo se fokusirati malo na početnike i na ljude koji tek treba da krenu sa korišćenjem slušnih aparata.

Kako bismo postigli najbolji efekat, moramo pravilno postaviti svoje slušne aparate.

U ovom tekstu, pokazaćemo vam kako najlakše i pravilno da stavite svoje slušne aparate i postignete optimalan slušni doživljaj.

1. Čišćenje Ušiju:

Čišćenje uha

Pre nego što postavite slušne aparate, pažljivo očistite uši kako biste uklonili višak voska ili nečistoće. Čiste uši olakšavaju pravilno postavljanje slušnih aparata.

2. Umetanje u Ušni Kanal:

Nežno umetnite slušni aparat u ušni kanal. Pravilno pozicioniranje zavisi od dizajna slušnog aparata, ali uopšteno treba da se postavi blizu ulaza u ušni kanal, nežno prateći njegov oblik.

3. Provera Zvuka:

Nakon postavljanja, proverite kako zvuče slušni aparati. Proverite da li čujete zvuke jasno i da li vam zvuk nije preglasan ili previše tih.

4. Podešavanje Na Drugo Uvo:

Ako koristite dva slušna aparata, ponovite isti postupak za drugo uvo. Podesite ga na sličan način kako biste postigli balansirano slušno iskustvo i lakše se orijentisali u prostoru.

5. Provodljivost Mikrofona:

Uverite se da se mikrofon slušnog aparata ne prekriva rukom, naočarima, kapuljačom ili nekim drugim predmetom. Pravilna provodljivost mikrofona osigurava jasan zvuk.

6. Pratite Uputstva Stručnjaka:

Audiološki pregled

Prateći uputstva audiologa ili stručnjaka za sluh, osiguraćete da postavite slušne aparate prema vašim specifičnim potrebama i anatomskim karakteristikama.

8. Redovno Proveravajte Prijanjanje:

Tokom nošenja, povremeno proveravajte da li su slušni aparati i dalje pravilno pristavljeni. Povremena prilagođavanja osiguraće udobnost i jasan zvuk tokom celog dana.

Pravilno postavljanje slušnih aparata na uvo osigurava optimalno slušno iskustvo.

Umetanje slušnih aparata u ušni kanal, prilagođavanje postavki i praćenje uputstava stručnjaka su ključni koraci u ovom procesu.

Svakako ćete dobiti instrukcije od akustičara kada budete kupili slušni aparat, tako da nemate brige.

Pratite ove korake i vremenom ćete znati i osetiti kada nešto niste lepo namestili. To je sve za današnji članak, nadamo se da sada malo bolje razumete ceo postupak, ako imate još neko pitanje, možete slobodno ostaviti komentar.

Za zakazivanje besplatnog testa sluha i probe slušnih aparata pritisni: ovde

Zakažite besplatan
test sluha i aparata

Možete nas naći u skoro svim gradovima.