Uzimate slušni aparat preko socijalnog? – Ove stvari morate da znate!

Dobrodošli u još jedan naš blog, odmah ćemo preći na stvar, u nastavku teksta pogledajte šta je bitno da znate, a možda niste znali.

Medicinski pregledi i testovi

Pre nego što se kvalifikujete za dobijanje slušnog aparata preko socijalnog, potrebno je da prođete kroz određene procedure.

Vaš otorinolaringolog će vam reći kakav pregled je neophodan za potvrdu da vam je zaista potreban slušni aparat.

Nakon što lekar utvrdi, socijalna služba će pregledati vaš slučaj i odlučiti o njemu.

Realna očekivanja

Što bi rekla jedna mudra izreka iz filma „Matrix“, „Ne možemo ti obećati da će biti lako, ali možemo obećati da će biti vredno toga.“

Slušni aparat neće čudesno vratiti vaš sluh na „fabrička podešavanja“. Biće potrebno strpljenje i vreme da se prilagodite novom načinu slušanja.

Tip slušnog aparata

Iako je moguće dobiti slušni aparat preko socijalnog, najbitnije je da znate da se on možda neće uvek uklapati u vaše specifične potrebe.

Modeli slušnih aparata koje socijalna služba nudi mogu biti osnovni, bez dodatnih funkcionalnosti kao što su povezivanje sa pametnim telefonom ili mogućnost prilagođavanja zvuka u različitim okruženjima.

Ukoliko su vam ove funkcije bitne, možda ćete morati da dodatno investirate iz svog džepa.

Ali ne brinite se, u većini slušnih centara će vam dozvoliti da platite u više rata, ili kao kod nas što imate mogućnost na 48 rata.

Održavanje aparata

Redovno održavanje i pravilno korišćenje slušnog aparata su ključni za njegovu funkcionalnost. Ovo uključuje redovno čišćenje aparata, menjanje baterija, i prilagođavanje zvuka kada je to potrebno.

Nije ništa teško, sve će vam akustičari pokazati prilikom kupovine, lako je da se nauči, samo je bitno poslušati ih sve što pričaju.

Sve ovo će doprineti kvalitetu zvuka i dugovečnosti vašeg aparata.

Prilagođavanje

Kao i sa svakom novom tehnologijom, adaptacija na slušni aparat može biti izazov.

Ali ne zaboravite, milioni ljudi su se već uspešno prilagodili na ove uređaje i poboljšali kvalitet svog života.

Najbitnije je ostati uporan i ne skidati aparat svaki čas, naviknite se na svaku situaciju, period prilagođavanja je oko 40 dana, što će vam akustičari svakako objasniti kada budete došli

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, možete nam se obratiti, kao i uvek u komentarima, ili podelite sa nama vaše iskustvo kupovine preko socijalnog.

To bi bilo sve za današnji blog, uživajte u ostatku dana.

Za zakazivanje besplatnog pregleda sluha pritisni: ovde